Øget interesse for japanske køkkenknive i DK

Oprettet af nyttigbras 22-02-2018 0 Kommentarer Knive & multitools (Dansk),

Japanske Køkkenknive bliver mere populære i de danske hjem

 

Kvinder bruger skarp japansk køkkenkniv som spejl til at sminke sig

 

Japanske køkkenknive har generelt, et lidt tyndere knivblad, end de 2 andre velkendte knivbladstyper fra henholdsvis Tyskland og Frankrig.

Til gengæld, så er japanske køkkenknive udført i hårdere stål, i en langt bedre kvalitet.

Det betyder i sidste ende at japanske køkkenknive er ufatteligt skarpe, hvorved kokken kan udføre meget præcise og delikate snit i de forskellige fødevareemner.

 

Det er også forklaringen på at japanske køkkenknive bliver mere og mere populære i de danske hjem.

Danskerne har for alvor fået øjnene op for, at god mad ikke blot kræver de rette ingredienser og råvarer.

 

Madlavning er faktisk også kunst. Derfor er køkkenknivene, som maden skal forberedes med, mindst ligeså vigtig som selve ingredienserne.

Den åbenlyse fordel ved at anvende japanske køkkenknive, er altså at de er født meget skarpere end traditionelle køkkenknive.

 

Desuden er japanske køkkenknive, væsentligt nemmere at slibe og efter endt slibning, bevarer de japanske køkkenknive også deres skæreevne, i meget længere tid end øvrige køkkenknive.

 

Mindre brug af kraft ved gennemskæring med en skarp køkkenkniv

 

Skarpe køkkenknive kræver langt mindre anvendelse af kraft og tryk, når der skal skæres og snittes i forskellige emner i køkkenet.

Derimod så kræver brugen af sløve køkkenknive, en helt utrolig anvendelse af kraft ved udskæringsarbejdet.

 

Mindre brug af kraft og tryk, betyder faktisk mindre skade på maden.

Delikate ingredienser, som eksempelvis krydderurter og krydderier, vil se friskere ud i meget længere tid.

 

Forklaringen er ganske enkelt at man i væsentlig højere grad, skærer rent igennem selve emnet.

 

En sløv køkkenkniv vil faktisk, mase eller knuse flere af de celler, der omgiver selve snittet på emnet, hvilket i sidste ende er med til at accelerere en misfarvning af fødevareemnet.

 

Præsentation af skarp japansk kokkekniv ved siden af hummer og rød chili

 

En skarp køkkenkniv er altid mere sikker

 

Et skarpt knivblad er altid mere forudsigeligt. Når knivbladet berører fødevarens overflade, så vil det ikke glide.

Dette gør i sig selv arbejdet i køkkenet langt lettere at styre, idet man har fuld kontrol over hakningen eller gennemskæringen.

 

Et sløvt knivblad vil med garanti glide på fødevarens overflade, og medfører dermed at man har langt mindre kontrol.

Mindre kontrol over køkkenkniven øger dermed risikoen for, at køkkenkniven enten glider eller smutter i hånden eller i en finger.

 

Med andre ord, så er det kun et spørgsmål om tid, før du skærer dig alvorligt på en sløv køkkenkniv.

 

Præsentation af 2 japanske våd slibesten

 

Slibesten i god kvalitet anbefales til ethvert køkken

 

Et sæt af slibesten i god kvalitet til slibning af køkkenknive, koster omtrent lige så meget, som en virkelig god køkkenkniv.

Alligevel vil det være en rigtig god investering, da et stort sæt af dyre, men sløve køkkenknive, fortjener at kunne blive virkelig skarpe igen.

Sløve køkkenknive er helt ubrugelige redskaber.

 

Når du selv sliber dine køkkenknive, kan du faktisk selv vælge vinklen til en given køkkenkniv.

 

Eksempelvis kan man vælge at placere en bred 45 graders vinkel, på siderne af en velegnet og robust kokkekniv, som har en hård og slidstærk knivklinge.

Dette vil gøre kokkekniven særdeles velegnet til hakning af finere fødevarer.

 

En fin skærekniv, kan du skære kanten til en lav vinkel på 15 grader på hver side.

En kniv-vinkel af denne karakter vil være skrøbelig, men vil let kunne snitte igennem mere krævende emner.

 

Du kan læse meget mere om slibning af japanske køkkenknive i vores tidligere artikel om emnet.

Opret Kommentar (Spam og værdiløst indhold godkendes ikke)