Gratis fragt ved køb over 1000 kr    ✔Hurtig levering    ✔14 dages fuld returret   ❤din ekspert i knive

Spicy varm kartoffelsalat

Oprettet af nyttigbras 05-02-2016 0 Kommentarer Gode Tips (Dansk),

Krydderet Varm Kartoffelsalat

 

Spicy varm kartoffelsalat

 

En velsmagende kartoffelsalat er altid lækkert tilbehør til mange forskellige retter.

Denne opskrift på kartoffelsalat er både varm og spicy, hvilket er langt fra den traditionelle kolde danske kartoffelsalat.

Til gengæld så er den eksotisk og på ingen måde fedende.

Brug denne udgave af Spicy Kartoffelsalat til gode grillpølser, steaks, koteletter eller grillet kyllingebryst.

 

OBS: Husk, at karrypasta varierer i styrke, så anvend små mængder indtil en passende styrke er fundet!


 

Ingredienser:

 

(3-4 personer/tilbehør)
650 gram små kartofler med skræl
3 modne tomater i terninger
1 bundt forårsløg, snittede
1½ spsk. olie
1 tsk. Red Curry Paste (f.eks. Blue Dragon/Thai pasta)
1-2 fed hvidløg
1 tsk. Colman's-sennepspulver
1 spsk. citronsaft
1-1½ dl sødmælk
salt og peber
1 bdt. snittet purløg

 

Fremgangsmåde:

 

Kog kartoflerne med skrællen på i ca. 10-15 minutter i letsaltet vand. Sluk dor kogepladen, og lad kartoflerne trække i vandet i yderligere 15 minutter.
Vask de øvrige grøntsager under rindende vand. Skær kartoflerne i tykke skiver. Skræl hvidløgene og press dem med en hvidløgspresser, ud i en underkop.
Varm olien op i en wok, og steg de pressede hvidløg sammen med karrypastaen i maksimalt 1-2 minutter.
Kom herefter tomater i, og rør godt rundt, til de er mast næsten helt ud. Kom sennepspulver og citronsaft i, og vend samtidigt forårsløgene i.
Vend kartoflerne rundt i blandingen, og spæd til med mælk. Lad det hele koge ind, til massen er tyk og gennemvarm.
Skru ned for varmen på kogepladen, så det ikke brænder på. Smag til med salt, peber og evt. mere citronsaft.

Servér salaten varm eller lun med purløgsdrys og øvrigt stegt kød eller grillkød.

Velbekommen!

Næste gang bringer vi en lækker opskrift på kold salat, hvor der anvendes revne gulerødder.

 

Tip:

Det kan anbefales at man investerer i en effektiv tyndskræller. Et oplagt valg er en Julienne Skrællekniv fra Victorinox.

 

Opret Kommentar (Spam og værdiløst indhold godkendes ikke)