Gratis fragt ved køb over 1000 kr    ✔Hurtig levering    ✔14 dages fuld returret   ❤din ekspert i knive

Information om Producenten Vangedal - Dansk producent af knive og spejder dolke

Information om Producenten Vangedal - Dansk producent af knive og spejder dolke

Gedigene Spejderknive og Spejderdolke fra danske Vangedal

 

VangeDal-Dansk-Kniv-Producent

 

De fleste spejdere kender Vangedal-knivene. De har lavet spejderknive gennem mange år, og alle knive bliver håndsamlet i Danmark. En spejderdolk har næsten enhver ejet på et tidspunkt i deres liv, og man kan altid få brug for den på skovturen, vandreturen eller campingturen. 

»I 1976 drev jeg en lille fabrik i Værløse, der lavede spejderdolke. Vangedal Knive, hed den. Det var den eneste i Danmark – en lille fornuftig virksomhed, mere var det ikke, men jeg kunne leve af det. Vi havde blandt andet udviklet en rockwool-kniv, som vi lavede en 30-40.000 af. Af og til spekulerede jeg på, hvad jeg skulle lave når jeg blev ældre, om jeg ville kunne løfte alle de tunge knive. Jeg havde tit sagt, at jeg ville opfinde noget, så jeg blev rig. Vi har generne i familien. Min oldefar opfandt en malkemaskine, som han solgte til Alfa-Laval, og hans bror startede Nordsteens fabrikker i Hillerød. Jeg er også i familie med folkene bag Dandy tyggegummi. Der er nok lidt opfinder i familien,« fortæller Erling Vangedal, og kommer til sagen:
»I 1976, da jeg tjente lidt flere penge end mine kammerater, inviterede jeg dem til Blokhus i 14 dage. Vi var fem gutter og en schæfer i et lejet sommerhus. Den første aften hiver en af gutterne en flaske whisky frem, vi skulle på diskotek. Der bliver hældt whisky op i fem glas, én kigger i køleren, der står én isterningebakke, som hurtigt blev brugt,« fortæller Erling Vangedal.


»En af kammeraterne siger, at »en eller anden smart fyr skulle finde ud af at lave noget, man mangler altid isterninger.« I samme sekund tænker jeg på, at jeg har glemt at købe plasticposer til dolke. Han sagde det, jeg tænkte det, ideen kom inden for 1-2 sekunder. Sådan er det med stort set alle de ting jeg har lavet.«

 

Vangedal, Dolke, Spejderknive, Dansk Kvalitet og Design, Spejderdolke, Spejder Dolke, Spejder knive, knive, Dansk Producent