Gratis fragt ved køb over 1000 kr    ✔Hurtig levering    ✔14 dages fuld returret   ❤din ekspert i knive

Spicy Thaisalat skåret i julienne

Oprettet af nyttigbras 06-02-2016 0 Kommentarer Gode Tips (Dansk),

Opskrift på Krydderet Thaisalat Skåret I Julienne

 

 

Spicy Thaisalat i glasskål

 

En virkelig sund og lækker spicy Thaisalat. Denne Thaisalat indeholder masser af sprøde og knasende grøntsager.
Gulerødderne er udskåret i julienne og de øvrige grøntsager er udskåret meget fint. Thaisalaten er vendt med koriander og en dejlig og enkel dressing.

Præcis denne thaisalat er den perfekte ledsager til utrolig mange grillretter og andre thairetter.


Ingredienser:

 

3 store gulerødder skåret i julienne
100 g. sukkerærter, skåret helt fint
1 rødløg, tynde strimler
2 stængler bladselleri, skåret i tynde strimler
1 rød snackpeber, skåret fint i strimler
1 lille rød chili u. kerner skåret fint (Skal være ægte Thai Chili i rød farve)
Frisk koriander(ca 2 spsk. hakket.)
*1 halv håndfuld peanuts

 

Dressing:

 

3 spsk. limesaft, friskpresset
1 rød chili, u kerner skårt i strimler (Skal være ægte Thai Chili i rød farve)
1 spsk. Fish Sauce
2 tsk. Muskovadosukker

 

Fremgangsmåde:

 

Rens og skær alle grøntsagerne fint ud med en skarp og passende urtekniv. Gulerødderne snittes med en julienne tyndskræller fra Victorinox.
Grøntsager skåret i julienne får et eksotisk udseende og gør selve salaten yderst delikat.
Vend alle grøntsagerne sammen i en glasskål.
Rør dressingens sammen og vend den i salaten, sammen med frisk koriander lige inden servering. Drys eventuelt med saltede peanuts.

 

 

Bemærkninger:

 

Muskovadosukker

 

Muskovadosukker stammer fra Mauritius og er rørsukker, som udvindes af sukkerrør.
Selve smagen minder en del om brun farin, hvilket betyder at det passer glimrende til både til madlavning, desserter og bagning.
Der er faktisk flere typer af muskovadosukker. De almindeligste har en lys karakter med en mild karamelsmag.
Der findes også en mørk type, der har en smag med et strejf af lakrids.
Når man køber det er det naturligt fugtigt, men bliver hurtigt hårdt.
Opbevar derfor altid muskovadosukker i en tætsluttende beholder i køleskabet. Er det blevet hårdt, kan du fint rive det på et passende rivejern.

 

Opret Kommentar (Spam og værdiløst indhold godkendes ikke)