Gratis fragt ved køb over 1000 kr    ✔Hurtig levering    ✔14 dages fuld returret   ❤din ekspert i knive

Schweizerkniven en værktøjskasse til lommen

Oprettet af nyttigbras 07-01-2017 0 Kommentarer Knive & multitools (Dansk),

Information og salg af lovlige lommeknive hos Nyttigbras.dk

 

Schweizerkniven er faktisk intet mindre end en komplet værktøjskasse i lommeformat.

 

Den berømte schweizerkniv har med sikkerhed stadig sin berettigelse i vores moderne verden, også med al den teknologi, som omgiver os overalt.

 

Du tænker måske ikke så meget over det til dagligt, men en schweizerkniv er faktisk en hel komplet værktøjskasse i lommeformat.

 

Den nye knivlov pr. 1. juli 2016, betyder jo netop, at der med altovervejende sandsynlighed, igen vil være en stor interesse for disse fortræffelige schweizerknive ude hos danskerne.

 

 

I denne artikel forneden, genopfrisker vi derfor lige danskernes hukommelse i forhold til schweizerknivene og deres talrige praktiske funktioner.

 

Vi fejrer også indførelsen af en mere liberal knivlov, der trods alt tilgodeser den ganske almindelige fredelige dansker.

 

Nyttigbras.dk gennemgår således lige et par, af de talrige funktioner, som schweizerkniven faktisk kan bidrage med, til løsning af forskellige arbejdsopgaver i dagligdagen.

 

Schweizerkniven og det store knivblad

 

Schweizerkniven og det store knivblad

Det er muligt at skære og snitte og udskære eksempelvis frugter og grøntsager med det store knivblad som de fleste mellemstore schweizerknive indeholder.

Faktisk er dette knivblad meget skarpt og det kan også med stor lethed skære både reb og snor over.

 

Knivbladet er desuden rustfrit og nemt at vedligeholde. Rengøring i almindeligt lunkent vand med en børste.

Når knivbladet er helt tørt på schweizerkniven olieres selve knivbladet og de bevægelige dele i samlingerne med lidt syrefri olie.

 

Schweizerkniven og kapselåbneren

Schweizerkniven og kapselåbneren

Kapselåbneren også kaldet 'oplukkeren' i daglig tale er faktisk også en uhyre praktisk funktion som schweizerkniven naturligvis også indeholder.

Selvom man måske godt kan åbne en kold øl eller en kold sodavand på anden vis, så er det alligevel rart at vide at man er dækket 100% ind, når man har sin schweizerkniv på sig.

 

Det hele går altid lidt lettere, når man har det rette redskab til arbejdsopgaven.

På skovturen, strandturen og campingturen er schweizerkniven med den indbyggede kapselåbner således altid en sikker vinder.

 

Schweizerkniven og dåseåbneren

Schweizerkniven med dåseåbneren

Vi omtalte foroven at kapselåbneren er en lækker og praktisk funktion som schweizerkniven indeholder, og en tilsvarende funktion er narturligvis dåseåbneren.

På ture af længere varighed som camping og under fiskeri, der skal man oftest også have noget godt at spise.

 

Medbragt proviant består ofte at dåsemad, fordi det er simpelt at transportere og så kan det samtidigt holde sig meget længe.

I disse situationer er schweizerkniven med den indbyggede dåseåbner en trofast følgesvend, som sikrer at du kan åbne den medbragte proviant.

 

Schweizerkniven og skruetrækkeren

 

Schweizerkniven og skruetrækkeren

Faktisk så er den mellemstore schweizerkniv indrettet så smart, at der er en skruetrækker funktion indbygget via kapselåbneren.

Det vil sige at selve endestykket at kapselåbneren faktisk er designet til at skulle udgøre en skruetrækker med lige kærv.

 

En skruetrækker er altid rar at have lige ved hånden, specielt på cykelture, campingture og fisketure hvor der pludseligt påstår en reparationsopgave.

Schweizerkniven er i sådanne situationer et særdeles praktisk multitool at have på sig og utallige opgaver kan løses problemfrit.

 

Schweizerkniven og træsaven

Schweizerkniven og træsaven

Naturligvis bidrager den mellemstore schweizerkniv også med en framragende savklinge, som med lethed kan save mindre træstykker over.

Denne funktion er naturligvis ganske værdifuld, når man er på campingtur og der er byggeopgaver og arbejdsopgaver, som ikke kan klares med et almindeligt knivblad.

 

Schweizerkniven og tangen

Schweizerkniven og tangen

En schweizerkniv der hører til blandt de store lommeknive, indeholder ofte en praktisk og stærk tang.

Man kan hurtigt få brug for et tangredskab på cykelturen, campingturen og fisketuren.

 

Det er bestemt ikke morsomt at stå i en situation, hvor der pludsig er en skrue der er løs.

Derfor er det virkelig en god ide at medbringe et alsidigt multitool som schweizerkniven, når man skal på sådanne ture.

 

Schweizerkniven og pincetten

Schweizerkniven og pincetten

Der kan hurtigt opstå en situation som kræver et præcisionsredskab. Et hyppigt eksempel er ved bistik, hvor man akut skal have fjernet broden fra stikstedet.

Alle schweizerknive, store som små, indeholder en lille og praktisk pincet.

En schweizerkniv er bare et uundværligt multitool, som indeholder en bred vifte at nyttige og meget praktiske redskaber.

 

Er man en børnefamilie som er på udflugt, og er en af børnene blevet stukket af en bi, så er en schweizerkniv med den indbyggede pincet altså bare en rigtig god ven at have med sig.

 

Schweizerkniven og proptrækkeren

Schweizerkniven og proptrækkeren

"Ingen kender dagen før solen går ned...." og de mest, ja nærmest utænkelige situationer, kan meget hurtigt opstå.

Det gælder uanset om man er på campingtur eller om man blot er en tur ude i det fri. Naturligvis indeholder en mellemstor schweizerkniv også en proptrækker.

 

Måske får man pludseligt besøg i campingvogen eller måske får man købt sig en flaske vin, som man ønsker at nyde ude i det fri.

 

Hvad gør man så uden en proptrækker?

 

Hvis man er den heldige ejermand af en mellemstor schweizerkniv, så er der hjælp at hente.

Naturligvis indeholder en mellemstor schweizerkniv en proptrækker, så man hurtigt kan få slukket tørsten, hvis lysten til et enkelt glas vin, spontant skulle dukke op ud af den blå luft.

 

Stort sortiment af originale schweizerknive hos Nyttigbras.dk

 

Nyttigbras.dk håber at denne artikel vil medvirke til at mange flere danskere får øjnene op for, hvilket formidabelt og alsidigt multitool schweizerkniven egentligt er.

Naturligvis fører Nyttigbras.dk også specialudgaver af de berømte schweizerknive til alle interesserede, såvel som til de virkelig seriøse knivsamlere.

Du finder et meget bredt sortiment af originale schweizerknive hos Nyttigbras.dk og vi garanterer at du altid kan finde en schweizerkniv, som lige netop kan opfylde alle dine behov!

 

Se en video hvor de mange funktioner som de forskellige schweizerknive indeholder anvendes i praksis

 

 

Vi anbefaler at man også læser denne Guide: Vedligeholdelse af knive

 

Opret Kommentar (Spam og værdiløst indhold godkendes ikke)