Gratis fragt ved køb over 1000 kr    ✔Hurtig levering    ✔14 dages fuld returret   ❤din ekspert i knive

Ny Liberal Knivlov for 2016 Vedtaget

Oprettet af nyttigbras 21-04-2016 0 Kommentarer Knive & multitools (Dansk),

Ny dansk knivlov vedtaget i folktinget - Gældende fra 1. juli 2016

 

Regeringen har med støtte fra alle Folketingets partier i dag vedtaget en helt ny knivlov, hvor kursen skærpes over for knive i nattelivet.

Samtidig lempes reglerne for lovlydige borgere, så man ikke skal bekymre sig om at overtræde loven, når man tager en kniv med på jagt eller fisketur.

 

Den nye lov skal på den ene side lempe reglerne for brug af knive til fornuftige dagligdags gøremål og på den anden side skærpe kursen mod knive i bl.a. nattelivet og kriminelle miljøer.

 

Den nye knivlov træder i kraft den 1. juli 2016.

 

Du kan se hele lovforslaget og herunder behandlingen her:
http://www.ft.dk/samling/20151/lovforslag/L107/index.htm


Hvad betyder den nye knivlov så for os ganske almindelige danskere, som ønsker en anvende en lommekniv i ny og næ?


Vi gengiver hermed Justitsminister Søren Pinds endelige svar på L 107, Dokument Nummer 1858716, dateret 10. februar 2016:

 

"I forbindelse med, at lovforslaget blev sendt i høring, blev der stillet spørgsmål til, om beskrivelsen af anerkendelsesværdige formål for små lommeknive er blevet tilstrækkelig præcis.

Det har jeg lyttet til, og derfor er det i det fremsatte lovforslag præciseret, at små lommeknive og multiværktøjer fortsat må bruges til almindelige og pludseligt opståede, dagligdags, praktiske gøremål.

 

Det vil derfor også kunne være lovligt at bære f.eks. en lille lommekniv på et offentligt til-gængeligt sted, selv om formålet har en bredere karakter end at deltage i
f.eks. en bestemt fritidsaktivitet. En kniv af denne type kan også ligge i en bil, båd eller campingvogn i tilfælde af, at der opstår et behov for reparationer og den slags.

 

Kort fortalt betyder de nye regler, at vi indfører et generelt forbud mod at medbringe knive til store fodboldkampe, politiske demonstrationer og i nattelivet og andre steder, hvor der er en særlig risiko for, at der kan opstå voldelige situationer.

 

Det forbud gælder for alle knive – også små lommeknive. Uden for disse tilfælde vil der derimod i praksis være en formodning for, at små lommeknive og multiværktøjer mv. skal anvendes til et anerkendelsesværdigt formål, medmindre der er konkrete omstændigheder, som taler imod, at dette er tilfældet.

 

I bund og grund er der tale om en forenkling og liberalisering af reglerne baseret på sund fornuft. Det tror jeg, alle fornuftige knivbrugere i Danmark kommer til at sætte pris på.

 

Jeg vil selvfølgelig følge tæt, hvordan de nye regler kommer til at virke i praksis. Og hvis det – mod min forventning – skulle vise sig, at reglerne ikke virker som tiltænkt, vil jeg selvfølgelig reagere på dette."

 

Du kan læse Justitsminister Søren Pinds fulde besvarelse i pdf-format her

 

Tiden skal nu vise om vores tidligere artikel om den nye knivlov 2016 er en storm i et glas vand, eller om vores skepsis er fuldt berettiget.

 

Vi vil derfor naturligvis hænge Justitsministeren op på denne besvarelse, hvis knivloven skulle gå hen og blive fortolket helt anderledes af eksempelvis Politiet.

 

Endvidere ser Nyttigbras.dk frem til, et forhåbentligt øget salg af vores meget flotte og funktionelle Victorinox lommeknive, der indtil nu har været sat lidt på stand-by, som en konsekvens af den tidligere hysteriske knivlov.

 

Derfor siger vi naturligvis også velkommen til den nye knivlov anno 2016, ligesom vi både håber og forventer at der vil ske en fornuftig orientering, om den nye knivlov til alle almindelige danskere i et letforståeligt sprog.

 

Du er naturligvis, som altid, mere end velkommen til at skrive en kommentar til denne artikel.

Opret Kommentar (Spam og værdiløst indhold godkendes ikke)