Gratis fragt ved køb over 1000 kr    ✔Hurtig levering    ✔14 dages fuld returret   ❤din ekspert i knive

10 ting du ikke vidste om Schweizerknive

Oprettet af nyttigbras 02-02-2017 0 Kommentarer Knive & multitools (Dansk),

Fakta om schweizerknive

 

Hver eneste dag bliver der produceret 60.000 Victorinox lommeknive i Schweiz.

 

Men der er meget mere bag ved legendariske Victorinox, som du formodentligt ikke kender til...

Fakta om Schweiz:

 

Vi elsker Schweiz for deres dekadente ost, deres uovertrufne og uhyre præcise ure, og naturligvis deres enestående evne til at finde smuthuller i forhold til selskabsskat.

 

Vinter hippie kultur i schweizBortset fra at Schweiz også er kendt som verdens uofficielle fredsbevarende hippier, så er de altså også kendt for noget, som vi alle genkender: Schweizerknive

 

Den schweiziske hær kniv er faktisk et sandt og enestående moderne vidunder.

 

Schweizerkniven blev oprindeligt opfundet, fordi der var et reelt behov tilstede. De første modeller at schweizerknivene, omfattede kun et enkelt knivblad, en dåseåbner, og en skruetrækker. Skruetrækkeren blev faktisk anvendt til at samle den schweiziske hærs rifler.

Hver eneste amerikanske præsident, siden Lyndon B. Johnson, har foræret sine promonente gæster en original Victorinox Swiss Army Schweizerkniv gennem tiden.

 

Hvorfor? Det er stadig et mysterium den dag i dag.

 

Her er 10 konkrete ting, du ikke vidste om schweizerkniven:1. Schweizerkniven stammer faktisk fra Tyskland og ikke Schweiz.De første ”schweiziske lommeknive” blev faktisk produceret i Tyskland af Wester & Co.

 

Det schweiziske militær stillede store krav til kvaliteten af kompakte lommeknive, men på det tidspunkt eksisterede der ingen fabrikker i Schweiz, som havede kapaciteten til at producere sådanne lommeknive.

Den første ”officielle schweizerkniv” (modellen fra 1890), blev således outsourcet til tyske Wester & Co. og den blev produceret i byen Solingen i Tyskland, mere end 300 km fra den schweiziske grænse.

 

2. Produktionen af schweizerknive blev dog ikke længe i Tyskland.

Grundlæggeren af virksomheden Victorinox, Karl Elsener, som på det tidspunkt beskæftigede sig med fremstilling af kirurgisk udstyr, besluttede i 1891, at det var tid til at bringe schweizerkniven og produktionen til Schweiz.

Fakta: Karl Elsener designede firmanavnet "Victorinox", ved at kombinere navnet på hans afdøde mor, Victoria, og det franske udtryk for rustfrit stål ”Acier Inoxydable”.

 

3. Der var på et tidspunkt faktisk to officielle schweizerknive.

 

For at sikre et højt niveau af konkurrence og mål for produktion, tildelte den schweiziske regering 50 procent af deres ordre kontrakt til Victorinox, og 50 procent til en schweizisk producent, Wenger.

Victorinox kaldte deres lommekniv "Den Originale Schweizerkniv", og Wenger kaldte deres udgave "Den Ægte Schweizerkniv".

 

Datidens 2 officielle schweizerknive Victorinox og Wenger

 

Victorinox opkøbte Wenger i 2005, for at bevare enekontrollen over schweizerkniven på markedet.

De mest populære af Wengers lommeknive modeller er i dag integreret i Victorinox’ kæmpe sortiment og de er endda blevet forædlet, så de idag fremstår med de bedste funktioner fra både Wenger og Victorinox.
 

Denne serie sælges nu under navnet Victorinox Delèmont collection.4. Schweizerkniven er bogstavelig talt et kunstværk.

Schweizerkniven er flere gange blevet udvalgt til at skulle indgå i forskellige udstillinger for fremragende design, både på ”The New York Museum of Modern Art” og ”Statens Museum for Anvendt Kunst” i München.

Billedet forneden viser således en Victorinox Schweizerkniv på online udstillingen hos Museum Of Modern Art.

Bemærk at Museum Of Modern Art fortæller, at NASA faktisk anvender schweizerkniven, som en del af deres standard udrustning af astronauter.

 

Schweizerkniven på udstilling hos Museum Of Modern Art5. Der findes i dag mange forskellige modeller af schweizerknive, nogle indeholder sågar termometre, kuglepen og lommelygte.

SwissChamp XAVT er den største af alle Victorinox schweizerknivene, og den indeholder over 44 værktøjer, der tilsammen giver mere end 80 funktioner.

 

Gigantisk Schweizerkniv Swiss Champ XAVT fra Victorinox6. Swiss Champ XLT er også en kæmpe Schweizerkniv med hele 50 forskellige funktioner.7. Victorinox er stadig en familieejet virksomhed i Schweiz. Læs vores artikel schweizerkniven som globalt fænomen


8. Kvalitetskontrol på Victorinox fabrikkerne, udgør en væsentlig del af selve fremstillingen af lommeknive.15 til 20 millioner forskellige dele, passerer gennem samlebåndet på Victorinox fabrikken hver måned.

 

Hver eneste lommekniv, køkkenkniv og øvrige værktøjer undergår en streng kvalitetskontrol ved alle syv faser af den samlede produktion.

Hver eneste tomme af råstål inspiceres. Indholdet af metal bliver digitalt analyseret for at undersøge trækstyrken.

 

Kvalitets Testning af Schweizerknive i produktionen

 

Knivbladene bliver skåret, poleret og smedet. De slibes, skærpes, og stemples. Lommeknivene inspiceres af menneskeøjne og menneskehænder under samtlige processer.

Perfektionisme er i således en sand underdrivelse i forhold til fremstilling af schweizerknive.9. Produkt sortimentet hos Victorinox er blevet meget stort, og i dag kan man købe alt fra gafler til Victorinox Swiss Army Parfume.Victorinox fremstiller således bestik, køkkenknive, urteknive, ure, generelle værktøjer, kosmetik, parfume og tøj. Omtrent 40 procent af virksomhedens samlede produktion er fortsat dedikeret til de berømte schweizerknive i 2017.10. Pas på forfalskninger af schweizerknive: Der eksisterer dersværre rigtig mange forfalskninger derude.

Selvom man måske kunne tro at en efterligning er den mest oprigtige form for smiger, så tager folkene hos Victorinox forfalskede produkter meget alvorligt.

 

Mens retsmidler for efterligning er begrænset, selskabet viser et udstillingsvindue for forskellige knock-offs fra de hundredvis af efterlignere rundt om i verden.

Heldigvis kan man spotte forskellen på en ægte schweizerkniv og en falsk kopi.

En af metoderne, uden at vi afslører for meget, er at man tester selve fjedermekanismen i lommekniven.

 

Originalt Victorinox Logo i form af det klassiske skjold

 

En ægte schweizerkniv skal bære det klassiske Victorinox skjold, samt indskriften på den store klinge: "Victorinox Swiss Made".

 

    Eksempel på original Victorinox Stempel i knivbladet på en schweizerkniv

 

Bærer din lommekniv ikke denne indskrift knivklingen, så er der stor sandsynlighed for at der er tale om en forfalskning.
 

Lad os formulere ”skriften på væggen” således:

 

Man kan simpelthen ikke forfalske suveræn kvalitet!

 

Yderligere Information:

 

Du kan hente kataloget Victorinox - Everything You Need to Know About Multi-Tools and Cutlery som PDF-fil forneden:

Produktinformation

 

Små lommeknive

 

Faktisk så er de helt små lommeknive, mere praktiske, end de fleste egentligt er klar over.

En lille lommekniv indeholder nemlig et mindre knivblad, en neglefil med neglerenser og en saks. 

 

De små lommeknive med skaller af plast, indeholder desuden en tandstikker og en mini pincet, som er montereret direkte i selve skallerne.

Med baggrund i de relativt mange funktioner og redskaber, som de små lommeknive indholder, så er de rent faktisk virkelig praktiske.

 

Størrelsen på blot 58 millimeter og en vægt på kun 22 gram, gør nemlig at disse små lommeknive, enten kan ligge i en lille håndtaske eller sidde i en nøglering.

 

Man kan dermed klippe løse tråde fra sit tøj af med knivens saks, hverved man slipper for at travle sin skjorte eller bluse helt op.

 

Madrester der sidder fastklemt mellem tænderne, kan også fjernes på en hygeinisk og effektiv måde ved hjælp af den lille lommeknivs indbyggede tandstikker.

 

En flækket fingernegl, kan fikses med det samme, takket være lommeknivens neglefil.

 

Med andre ord, så har man udviklet geniale og praktiske små multitools i form af de helt små lommeknive.

 

Her er et digt om om en schweizerkniv:

Jeg er en schweizerkniv,
Jeg er din bedste ven,
Jeg har alt hvad du behøver,
Til enhver opgave.

Jeg har en skruetrækker,
En saks,
En kniv,
Og et par pincetter.

Jeg har en lineal,
En blyant,
Et kompas,
Og en lommelygte.

Jeg er din lille hjælper,
Jeg er altid klar til at give en hånd,
Jeg er din schweizerkniv,
Og jeg er her for dig.

Jeg er også klimavenlig,
Jeg er lavet af genanvendte materialer,
Og jeg er designet til at holde i mange år.

Så hvis du leder efter en kniv,
Der er både praktisk og klimavenlig,
Så er jeg den rette kniv for dig,
Jeg er schweizerkniven!

 

Opret Kommentar (Spam og værdiløst indhold godkendes ikke)