Sådan vælger du den rigtige slibesten til dine køkkenknive

Sådan vælger du den rigtige slibesten til dine køkkenknive
Vis:
Sortér efter:
En professionel slibesten fra japanske Kasumi, specielt udviklet til de japanske Kasumi køkkenk..
599,00kr Excl. moms: 479,20kr
En professionel slibesten fra japanske Kasumi, specielt udviklet til de japanske Kasumi køkkenk..
899,00kr Excl. moms: 719,20kr
En knivblok af denne type er netop en af de bedste måder at opbevare og beskytte sine køkkenknive på..
1.599,00kr Excl. moms: 1.279,20kr
Denne anti-stick kniv magnet fra japanske Kasumi, gør det til en leg at snitte grøntsager. Slut med..
99,00kr Excl. moms: 79,20kr

Vælg dine slibesten efter netop dit behov

Illustration af forskellige Kasumi Japanske Vådslibesten

Der findes mange utroligt mange forskellige slibesten i forskellige kvaliteter og til forskellige formål.

 

Hvilken slibesten er nu den helt rigtige til netop dit behov?

 

Det kan være vanskeligt at finde ud af, hvilken slibesten man skal vælge, hvis man vil i gang med at slibe sine kokkeknive selv.

 

Slibesten kan groft deles op i forskellige typer:

1. Diamant slibesten.
Denne type slibesten er relativ dyr og bør kun anvendes til at slibe keramiske knive med.


2. Vådslibesten
Den mest udbredte type er vådslibestenen. Dette skyldes at det dels er den type slibesten, der er nemmest at anvende, og del fordi den har den bedste performance i forhold til prisen.

 

Inden for vådslibesten er der to kategorier.

1. Slibesten til vand:

Slibesten til vand sviner ikke på samme måde som dem til olie. De efterlader kun vand på dit køkkenbord, hvilket nemt kan tørres op.
Desuden kan vådslibestenen til vand, nemt renses efter endt brug, ved at skylle den under vandhanen.


2. Slibesten til olie:
Slibesten til olie har den ulempe at de sviner en del, og så er de samtidig også svære at rengøre efter endt brug.
 

Slibesten og kornstørrelser:
 

Slibesten har forskellige kornstørrelser, præcis ligesom med et stykke sandpapir.
Jo grover kornstørrelsen er, jo mere materiale fjerner slibestenen fra køkkenkniven.

Hvis det er et godt stykke tid siden at din kniv er blevet slebet eller hvis din kniv er meget sløv, så skal du starte med en grov kornstørrelse, som eksempelvis korn 400.

Derefter afsluttes med en finere kornstørrelse for at give knivsæggen en fin overflade.

Almindeligvis kan man afslutte med korn 1000. Ønsker man at super optimere knivsæggen, så kan man fortsætte med at slibe kniven med endnu finere korn størrelser, som eksempelvis korn 5000.

 
De mest almindelige kornstørrelser er følgende:

#400
#1000
#3000
#5000
#8000

 

Det kan bedst betale sig at købe slibesten, som har to sider med to forskellige kornstørrelser (kombi slibesten).
De er meget praktiske idet man så har begge kornstørrelser lige ved hånden og prisen for en kombineret kornstørrelse på slibestenen er lavere end ved køb af slibesten med kun en kornstørrelse.

 
Vi anbefaler at man starter med en våd slibesten i korn 400/1000, samt et keramisk strygestål til at vedligeholde knivsæggen i det daglige.
Denne anbefaling dækker de mest almindelige behov, når der skal slibes køkkenknive.

Ønskes der en skarpere køkkenkniv, så bør man overveje tilkøb af en slibesten i korn 3000/8000. Men denne kan man opnå en helt utrolig velpoleret og super skarp knivsæg.

 

Læs også vores guide Japanske Køkkenknive og vedligeholdelse der indeholder en illustration af hvordan man sliber knive på en japansk slibesten

 

Kasumi Slibesten, typer af slibesten, slibesten til vand, slibesten til olie, slibning af køkkenknive med vådslibesten, slibning af køkkenknive med japanske slibesten, kornstørrelser på slibesten, guide til valg af korrekt slibesten, kategorier af slibesten, typer af slibesten, valg af kombi slibesten til slibning af knive, rengøring af vådslibesten